Medviđa

  https://medvidja.com/


SVAKI PETI SEKSUALNI ZLOČIN U BAVARSKOJ POČINIO AZILANT

| Thursday, 21.09.2017, 07:38 AM |



Kada vide veliku grupu muških azilanata na cesti, žene se osjećaju ugroženo

Žene koje su 2015. poželjele dobrodošlicu tražiteljima azila sada imaju mnogo drugačiji stav.

Autor: Z.S./The Local

Bavarsko ministarstvo unutarnjih poslova prošlog je tjedna objavilo da je u prvoj polovici 2017. zabilježeno 685 seksualnih napada, od čega za su gotovo svaki peti osumnjičeni tražitelji azila.

Brojka od 685 napada predstavlja porast od 48 posto u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Za njih 126 osumnjičeni su tražitelji azila, što je porast od 91% u odnosu na prošlu godinu. Pri tome se pod seksualnim napadima podrazumijevaju silovanja i seksualni napadi, egzibicionizam, tjeranje na prostituciju i ilegalna distribucija pornografskih materijala.

Novinarka Ulrike Heidenreich za Süddeutsche Zeitung piše da žene koje su 2015. poželjele dobrodošlicu tražiteljima azila sada imaju mnogo drugačiji stav. Kada sretnu veliku grupu muških azilanata na cesti, navodi, osjećaju se ugroženima. 'Boje se da način na koji se oblače šalje pogrešan signal. To je neprihvatljivo. Sloboda odijevanja i kretanja kud želite je neotuđiva', piše.

Heidenreich spominje nekoliko slučajeva seksualnih napada u Bavarskoj u kojima su azilanti osumnjičenici koji su se dogodili prošlog tjedna: u nedjelju su dvojica Afganistanaca uhićena zbog silovanja tinejdžerke koja se u Münchenu vraćala iz škole. Na sjeveru Bavarske trojica azilanata uhićena su zbog napastvovanja djevojke na sajmu. U Rosenheimu je trkačica silovana od strane azilanta.

No, u istim novinama Matthias Drobinski navodi da statistike nisu usporedive s prošlogodišnjima jer je nakon masovnih seksualnih napada u Kölnu prvog dana 2016. definicija seksualnog napada proširena.