Medviđa

  https://medvidja.com/


NA DANAŠNJI DAN 26. obljetnica brutalnog SRBOČETNIČKOG napada na Dubrovnik

| Sunday, 01.10.2017, 08:52 AM |



Već prvog dana Dubrovnik je ostao bez struje i vode, a želeći ga ostaviti u potpunoj informativnoj blokadi, agresori su zrakoplovima raketirali zgradu Centra za obavješćivanje te repetitor i relej na Srđu....



U zoru, prije točno 26 godina pripadnici Jugoslavenske narodne armije potpomognuti srpsko-crnogorskim agresorima započeli su napad s kopna, iz mora i zraka na cijelo dubrovačko područje. Grad je ostao bez struje i vode, odsječen od ostatka Hrvatske i svijeta.

Nastojeći uspostaviti potpunu informativnu blokadu Dubrovnika agresor je zrakoplovima raketirao zgradu Centra za obavješćivanje te repetitor i relej na Srđu, što je uzrokovalo prekid telefonskih i oštećenje radijskih veza, a Grad je ostao bez vode i struje.

                

1.10.1991. – 26. GODIŠNJICA NAPADA NA DUBROVNIK
Prvi dan listopada 1991. godine točno u 6 sati ujutro JNA je s više od 13 tisuća vojnika i rezervista iz Srbije i Crne Gore napala hrvatski jug s kopna, iz mora i iz zraka
Srbočetnici, JA i crnogorski agresori su na kraju obrijani na suho od strane herojske hrvatske vojske-bježali su glavom bez obzira! Već prvog dana Dubrovnik je ostao bez struje i vode, a želeći ga ostaviti u potpunoj informativnoj blokadi, agresori su zrakoplovima raketirali zgradu Centra za obavješćivanje te repetitor i relej na Srđu. To je prekinulo telefonske i oštetilo radijske veze Grada sa svijetom. Grad je tada branilo 750 slabo naoružanih branitelja. Obljetnica početka napada na Dubrovnik obilježava se danas kroz program ‘Da se ne zaboravi’. Dubrovnik se danas s posebnom pažnjom i zahvalnošću prisjeća svih onih koji su poginuli, koji su branili i koji su učinili napor da Dubrovnik i Hrvatska budu ponovno slobodni, stoga odajemo veliku počast svim poginulim braniteljima, stradalim civilima i njihovim obiteljima koji su nesebično žrtvovali svoje živote, mladost i zdravlje kako bi oslobodili jug Hrvatske Današnji svečani program obilježavanja započeoje u 9. sati polaganjem vijenaca na Boninovu, a potom se u crkvi Svetog Vlaha održava prigodan školski program. U 12 sati polagat će se vijenci na Srđu. Poslijepodne, u 18 sati  s broda Tirena spustit će se vijenci u more, a u 19 sati sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u crkvi Male braće. M.M./Braniteljski portal

Srbočetnici, JA i crnogorski agresori su na kraju obrijani na suho od strane herojske hrvatske vojske-bježali su glavom bez obzira!

Već prvog dana Dubrovnik je ostao bez struje i vode, a želeći ga ostaviti u potpunoj informativnoj blokadi, agresori su zrakoplovima raketirali zgradu Centra za obavješćivanje te repetitor i relej na Srđu.

To je prekinulo telefonske i oštetilo radijske veze Grada sa svijetom. Grad je tada branilo 750 slabo naoružanih branitelja.

Obljetnica početka napada na Dubrovnik obilježava se danas kroz program ‘Da se ne zaboravi’.

Dubrovnik se danas s posebnom pažnjom i zahvalnošću prisjeća svih onih koji su poginuli, koji su branili i koji su učinili napor da Dubrovnik i Hrvatska budu ponovno slobodni, stoga odajemo veliku počast svim poginulim braniteljima, stradalim civilima i njihovim obiteljima koji su nesebično žrtvovali svoje živote, mladost i zdravlje kako bi oslobodili jug Hrvatske

Današnji svečani program obilježavanja započeoje u 9. sati polaganjem vijenaca na Boninovu, a potom se u crkvi Svetog Vlaha održava prigodan školski program. U 12 sati polagat će se vijenci na Srđu.

Poslijepodne, u 18 sati  s broda Tirena spustit će se vijenci u more, a u 19 sati sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u crkvi Male braće.

M.M./Braniteljski portal