Medviđa

  https://medvidja.com/


Uspješni benkovački poduzetnik u Barceloni sadio marihuanu

| Thursday, 04.08.2016, 03:00 PM |


Click image for larger version

Name:	damir gaspar_v0001.JPG
Views:	1
Size:	39.1 KB
ID:	295

Gašpar je uhićen prošli tjedan u Barceloni u sklopu velike policijske akcije kojom je razbijen međunarodni dilerski lanac i zaplijenjen laboratorij sa 1300 biljki marihuane
Damir Gašpar, muškarac u srednjim 50-tim godinama s adresom u Benkovcu i Ceranjama, ali i Barceloni, uhićen je u tom španjolskom gradu prošli tjedan u sklopu velike policijske akcije kojom je razbijen međunarodni dilerski lanac i zaplijenjen laboratorij sa 1300 biljki marihuane.

Ovaj sredovječni vlasnik ugostiteljskog objekta i trgovine poljoprivrednim namirnicama u centru Benkovca, koji se nekoć bavio i građevinskim poslovima, u svom je kraju godinama slovio za uspješna poduzetnika s poslovima razgranatim i izvan Lijepe Naše. Njegovi susjedi stoga su ostali zatečeni kad mu je po nalogu španjolske policije u pretres kuće u Ceranjama prije nekoliko dana banula policija. Uvjereni su bili kako njihov dobrostojeći i susretljivi susjed u Barceloni ima luksuzni restoran.

Uhićenje Benkovčanina Gašpara te još nekoliko osoba među kojima je i jedan Zagrepčanin, popratili su i španjolski mediji, a službeno izvješće dala je i tamošnja policija, no bez njihovih imena budući da su neki od osumnjičenika još uvijek u bijegu. Iz Ministarstva unutarnjih poslova RH odgovorili su nam kako su veliki doprinos u ovoj akciji dali i zadarski policajci.

- Temeljem operativnih saznanja, koja su prikupili policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske, o uzgoju velikih količina marihuane u kontroliranim uvjetima (tzv. indoor uzgoj) u Barceloni, Kraljevina Španjolska, a koji su organizirali hrvatski državljani, ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja između nacionalnih policija španjolske i hrvatske (Odjel kriminaliteta droga PNUSKOK-a), kažu u Odjelu za odnose s javnošću Ravnateljstva policije navodeći kako su španjolske nadležne vlasti, odnosno Guardia Civil, 19. srpnja 2016. godine u Barceloni uhitile više osoba među kojima i hrvatske državljane, a potvrdili su i kako je tom prilikom zaplijenjeno oko 1300 stabljika marihuane, kao i oprema za njezin uzgoj.

- Temeljem uhićenja i zapljena marihuane, policijski službenici PU zadarske su izvršili pretrage stanova i drugih prostorija. Ovim zajedničkim međunarodnim kriminalističkim istraživanjem razbijena je međunarodna kriminalna grupa koja se organizirano bavila proizvodnjom značajnih količina marihuane u Kraljevini Španjolskoj, a koja je bila namijenjena ilegalnom europskom narko tržištu, ističu u Ravnateljstvu policije.