Medviđa

Srce Bukovice

Tuesday, 19.03.2024, 03:04 AM (GMT)

Bukovica » Okolica Bukovice

Bukovački sabor traži preseljenje vuka na druge lokacije

| Wednesday, 12.07.2017, 03:39 AM |   (1360 views)


Od gradonačelnika Grada Benkovca, gospodina Bulića, smo dobili odgovor kako je voljan za suradnju te predložio održavanje sastanka. Dakle, Grad Benkovac bi bio domaćin sastanka koji bi se održao za desetak do petnaest dana, te bi se tada išlo s potpisivanjem Memoranduma o suradnji, kaže je Marinović



Nakon što je u srpnju na adrese Zadarske i Šibensko-kninske županije, Gradova Benkovca i Obrovca, te općina Jasenice, Kistanje, Ervenik i Lišane Ostrovičke, Bukovački sabor uputio Memorandum o suradnji uskoro bi moglo doći do zajedničkog sastanka svih čelnika navedenih jedinica vlasti.
Naime, iako je svima ponuđeno da potpišu Memorandum odvojeno, gradonačelnik Grada Benkovca je predložio zajednički sastanak.
- Od gradonačelnika Grada Benkovca, gospodina Bulića, smo dobili odgovor kako je voljan za suradnju te predložio održavanje sastanka. Dakle, Grad Benkovac bi bio domaćin sastanka koji bi se održao za desetak do petnaest dana, kad prođu godišnji odmori, te bi se tada išlo s potpisivanjem Memoranduma. Također, pokrenuli bismo izradu master plana navodnjavanja Zadarske i Šibensko-kninske županije, s čime bismo išli prema Vladi RH. Također, predlažemo uklanjanje vuka na druge lokacije. Naime, mi nemamo ništa protiv vuka, ali na drugim lokacijama. Nemoguć je razvoj stočarstva, uz pristnost vuka na našem području, kazao nam je Milenko Marinović, predsjednik udruge Bukovački sabor. Navodi kako im je cilj svekoliki razvoj sjeverne Dalmacije, a to se može samo projektima i razvojem.
- Bio sam vijećnik u Gradskom vijeću Grada Benkovca, predlagao, no od toga nije bilo ništa. Stoga smo i osnovali Bukovački sabor, gdje je sve usmjereno na razvoj i projekte. Samo tako možemo u budućnost, ako vučemo ista kola zajedničkim snagama. Zajedno s vama medijima, regionalnom i lokalnom samoupravom, te Vladom, mislim da možemo nešto napraviti kroz tri-četiri godine. Ništa se ne rješava preko noći, no ako stavimo opći interes ispred pojedinačnog, možemo puno toga napraviti, zaključuje Marinović.
U Memorandumu se, između ostalog, jedinice lokalne i regionalne samouprave na području dalmatinske Bukovice obvezuju da će pomagati programe i projekte, te ih u skladu s mogućnostima sufinancirati. Obvezali bi se i na aktivno sudjelovanje na organiziranju javnih događanja koja će provoditi Bukovački sabor, te ih financijski podupirati sukladno mogućnostima. Također, trebali bismo imenovati osobu koja će biti ovlaštena za suradnju i službene kontakte.


(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!