Medviđa

Srce Bukovice

Tuesday, 19.03.2024, 04:33 AM (GMT)

Svijet

SJEVERNA KOREJA POSLALA PRIJETNJE AMERICI 'Nanijet ćemo vam najveću patnju i bol'

| Monday, 11.09.2017, 05:21 AM |   (2095 views)


Sjeverna Koreja upozorila je SAD da će im 'nanijeti najveću patnju i bol' ukoliko nastave sa zahtjevima za novim, strožim sankcijama Sjevernoj Koreji zbog njezina raketnog i nuklearnog programa.

Sjedinjene Države formalno su zatražile od Vijeća sigurnosti UN-a da u ponedjeljak glasuje o nacrtu rezolucije koji predviđa nove, strože sankcije Sjevernoj Koreji. SAD želi da Vijeće sigurnosti nametne naftni embargo Sjevernoj Koreji, zabrani izvoz tekstila, zapošljavanje sjevernokorejskih radnika u inozemstvu te da zamrzne imovinu i donese zabranu putovanja sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu, stoji u nacrtu rezolucije

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje je upozorilo da ukoliko Washington ustraje u usvajanju, kako su je nazvali, nezakonite rezulucije, Sjeverna Koreja će poduzetio mjere kako bi 'SAD platile cijenu'.

"Mjere koje ćemo poduzeti nanijet će Sjedinjenim Državama najveću patnju i bol. Svijet će biti svjedok kako Sjeverna Koreja može ukrotiti američke gangstere nizom mjera koje će biti teže nego što oni mogu zamisliti," stoji u priopćenju Pjongyanga.

Vijeće sigurnosti UN-a zasjedat će u ponedjeljak i raspravljat će o novim sankcijama Sjevernoj Koreji, optuženoj da ugrožava mir svojim nuklearnim i balističkim programom. Zasad nije poznato kako će sjevernokorejski saveznici Kina i Rusija glasovati. Da bi se prihvatilo rezoluciju Vijeća sigurnosti, treba devet glasova "za", s time da nijedna od stalnih članica - Britanija, SAD, Francuska, Rusija i Kina - ne smije uložiti veto.

Napetosti na korejskom poluotoku eskalirale su nakon više ovogodišnjih lansiranja raketa te nakon nedavnog šestog nuklearnog testiranja. Stručnjaci vjeruju da je Sjeverna Koreja blizu postizanju cilja da razvije moćno nuklearno oružje koje bi moglo dosegnuti SAD.



(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!