Medviđa

  https://medvidja.com/


MATIJA TREBA NAŠU POMOĆ Mladi kreativac je do prije par mjeseci živio punim plućima, a onda je stigla teška dijagnoza

| Friday, 15.09.2017, 03:50 AM |



Preko noći mu se život promijenio. Mladi hrvatski kreativac i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca Matija Raos obolio je od zloćudnog tumora,
zbog kojeg je završio u bolnici te mu predstoje novi ciklusi kemoterapije i brojne pretrage, koji su ga iscrpile i zdravstveno i financijski.

Kako bi mu pomogli
njegovi su prijatelji na crowdfunding portalu Generosity.com pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za skupu terapiju liječenja. U dva dana prikupili su više od 30.000 dolara.

'Sve do srpnja ove godine Matija je bio zdrav, aktivan, vrijedan i živio je život punim plućima. A onda se gotovo preko noći njegov život promijenio. Sredinom ljeta suočio se s dijagnozom zloćudnog tumora', stoji u objavi kampanje.

Početkom svibnja pojavili su se prvi simptomi: blage probavne promjene i povremena bol koja je s vremenom postajala agresivnija. U bolnici Sveti Duh odrađena mu je biopsija, a nakon jednomjesečnih intervencija i pretraga Matija je premješten na onkološki odjel KBC Rebro, gdje su doktori dovršili pretrage i počeli provoditi terapiju.

Zbog dodatnih komplikacija s probavnim sustavom, Matija uopće ne može jesti, osim intravenozno te do daljnjega mora biti pod stalnim lječničkim nadzorom, ne može napustiti bolnicu i, nažalost, nije u mogućnosti stvarati nove prihode.

Matija je bio i voditelj inicijative Coworking Croatia te vjerojatno najglasniji pobornik ovakve vrste suradnje nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj. Većina ljudi koja je imala priliku upoznati ga ili surađivati s njim isticala je njegov pozitivan karakter i nesebičnost kao glavne osobine.

Uz klasično liječenje, nužna mu je i dodatna, izrazito skupa terapija. Zbog toga je Matiji u ovoj situaciji ključna podrška i prisutnost najuže obitelji.

Matija svima unaprijed zahvaljuje na pomoći, moli za mir kako bi njegov oporavak bio što uspješniji te da se sva komunikacija usmjeri na broj telefona: 091 1946 604.