Medviđa

Srce Bukovice

Friday, 29.03.2024, 12:55 AM (GMT)

Gradovi » Benkovac

Vinogradar Spori iz Šopota najbrži puž u Hrvata

| Thursday, 14.07.2016, 03:15 PM |   (1469 views)


Najbrži puž u Hrvata 2016
Click image for larger version

Name:	PUZIJADA benkovac1.jpg
Views:	1
Size:	74.0 KB
ID:	100




je Spori, puž vinogradar iz Šopota kraj Benkovca. Na 5. otvorenom prvenstvu Hrvatske u utrci 29 nabrijanih puževa postao je šampionom u brzini i time učinio ekipu Joška Rogića i Ivana Vuksana vrlo ponosnom i bogatijom za tisuću kuna. Uz zvukove Limene glazbe Stankovci, žestoko bodrenje navijača i vlasnika puževa na utrci puževa održanoj u subotu navečer u središtu Benkovca na autohtonoj manifestaciji Puževim korakom, Sporom je za prijeći jedan metar i 25 centimetara staze trebalo tek 24 minute i 19 sekundi.

U tijesnoj utrci prvih pet puževa drugoplasirani je puž vinogradnjak Oklopnjak ekipe OKB 9. gbr Vukovi, trećeplasirani puž Jurilica ekipe Vrsi, četvrti Kotarac, peti Firefox...

Čak 11 od 29 puževa, usprkos svim mogućim pomagalima, bodrenju hukom i tuširanju vodom, nije ispuzalo ni jedan jedini milimetar. Prestrašili se startnog pucnja i sasvim se uvukli u kućicu.

Među njima, nažalost, i puž Mušičar ekipe Zadarskog lista koji je zbog vrućine i sparine uspostavilo se, imao problema s disanjem.

Šampion Spori je imao vrijeme 24 minute i 19 sekundi, dok je prošlogodišnji pobjednik puž Supermaratonac imao vrijeme od 30 minuta i 33 sekunde. Rekord Hrvatske iz 2012. godine i prve pužijade i dalje drži nadinski puž Maratonac Tomislava i Veselka Glavića te Denisa Odžakovića, od nevjerojatnih 11 minuta i 42 sekunde.
























(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!