Medviđa

  https://medvidja.com/


Zadarski branitelji oštro osudili antihrvatski i vandalski čin!

| Thursday, 14.09.2017, 04:08 PM |


'Svjedoci smo da se u zadnje vrijeme kroz određene medije i političke strukture, vodi kampanja protiv Hrvatskih branitelja'

Braniteljske Udruge grada Zadra i Zadarske županije oštro su osudile oskvrnuće crnim sprejem spomen ploče hrvatskom vojniku Rajku Lozi koji je 1991. bramneći grad poginuo u samom srcu Zadra.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Poštovani predstavnici javnih medija, obraćamo vam se sa zamolbom da objavite u vašim medijima priopćenje braniteljskih udruga Grada Zadra i Zadarske županije i naš stav povodom oskvrnuća spomen obilježja poginulom hrvatskom vojniku Rajku Lozi kojeg je na mjestu njegove pogibije, postavila njegova obitelji.

Oštro osuđujemo antihrvatski i vandalski čin kojega su počinile nepoznate osobe 13.rujna, oskvrnućem crnim sprejem spomen ploče hrvatskom vojniku koji je 1991 u tijeku najveće agresije na naš grad i našu Domovinu došao iz Imotskog braniti Zadar i Hrvatsku.

Rajko Lozo je 05.10.1991 poginuo u samom srcu grada Zadra, od agresorskog metka ispaljenog iz vojarne JNA!

Taj vandalski čin počinjen je na dan kad obilježavamo pogibiju prvih Zadarskih branitelja Dinka Božićeva-Diksija i Zorana Kovačevića!

Svjedoci smo da se u zadnje vrijeme kroz određene medije i političke strukture, vodi kampanja protiv Hrvatskih branitelja. Ta kampanja uglavnom dolazi od onih koji nikad nisu htjeli samostalnu i demokratsku Hrvatsku državu!

Mi hrvatski branitelji ne ulazimo u tekstualni dio na spomen obilježjima poginulim Hrvatskim braniteljima. Tu problematiku prepuštamo institucijama Republike Hrvatske kako bi cjelovito rješili natpise i simbole totalitarističkih, ali i velikosrpskih, četničkih, sadržaja koji vrijeđaju osjećaje građana RH!

Za nas hrvatske branitelje Domovinskog rata, Rajko Lozo je hrvatski vitez, simbol obrane Republike Hrvatske od velikosrpske agresije i simbol obrane našega grada Zadra!

Tražimo od nadležnih hrvatskih institucija da hitno pronađu vandale i kazne ih u skladu s Hrvatskim zakonima!”