Medviđa

Srce Bukovice

Thursday, 28.03.2024, 08:05 PM (GMT)

Iseljeništvo

VELIKO SPORTSKO OKUPLJANJE HRVATA SJEVERNE AMERIKE Na jednom mjestu bit će 'Livno', 'Zagreb', 'Dalmacija'...

| Tuesday, 29.08.2017, 05:29 AM |   (1354 views)



U Hrvatskom parku u američkom Milwaukeeu 2. i 3. Rujna održat će se 54. Hrvatski nacionalni nogometni turnir Kanade i SAD-a.

Riječ je o turniru koji se igra od 1964. godine, a na njemu nastupaju hrvatski klubovi Sjeverne Amerike. Ove godine domaćini su Croatian Eagles iz Milwaukeeja, a nastupit će još: Hrvat Kitchener, Connecticut Croatia, Polet New York, Croatia Mississauga, Croatia Hamilton, Croatia Cleveland, Croatia Norval, Hrvat St. Catherines, Livno Oakville, Croatia London, Jadran Chicago, Croatia Windsor, Adria Sudbury, Dalmacija Streetsville, Jadran Ottawa, Zagreb Toronto.

Domaćini Croatian Eagles (Hrvatski Orlovi) ove godine proslavljaju 95. obljetnicu postojanja. Klub je osnovan davne 1922., a danas se hvale impresivnom brojkom od čak 550 djece koja igraju u njihovoj školi nogometa. Imaju i ženske i muške ekipe, a kroz godine su proizveli mnoge igrače koji su bili među najboljima u saveznoj državi Wisconsin.

Zanimljivo, ideja turnira je da se domaćinu, koji se svake godine mijenja, omogući da od turnira nešto i zaradi, kako bi mogao ulagati u klub. Moto turnira je 'Gdje se veliki Hrvati ujedinjuju – vjera, ljubav, domovina, nogomet'.


(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!