Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je prvoga dana nove školske godine, OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji koju pohađa 190 učenika. U ovoj školi nastava se odvija u jednoj smjeni, kao i za 19 učenika njezine Područne škole Prkos.

- Škabrnja je naš simbol zbog događanja u povijesti, ali i ova puna dvorana i školske klupe simbol su novog života u našoj Domovini. Djeca pobjeđuu sve, nove generacije dolaze i mi moramo pružiti jednake uvjete školovanje u Škabrnji kao u Zadru, Obrovcu, Vrgadi, rekao je zadarski župan nakon svečanog prijama.

Županijsko izaslanstvo tremu je razbilo loptama i doniranim knjigama, a župan Longin izrazio je nadu da će ih sljedeće godine u Škabrnji dočekati još jedno razredno odjelenje više nego ove godine.

U Škabrnji se provodi projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" već tri godine a škola u Škabrnji jedan je od 30 partnera, koji će u iduće četiri godine sudjelovati u realizaciji i provedbi ovog vrijednog projekta. Od školske godine 2016./2017. škola je uvela školsku kuhinju s toplim obrokom s ciljem oblikovanja boljih prehrambenih navika djece i sprječavanja debljine i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te omogućavanje školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća, te mlijeka i mliječnih proizvoda. Odaziv učenika je gotovo 90%.