Medviđa

Srce Bukovice

Thursday, 28.03.2024, 04:19 PM (GMT)

Iseljeništvo

MILAS S HRVATIMA U GWELUPU Važno je smanjiti administrativne zapreke u rješavanju statusa hrvatskih iseljenika

| Monday, 02.10.2017, 09:22 AM |   (2147 views)



Autor: CroExpress

Na sastanku s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom domu u Gwelupu, u predgrađu australskog Pertha, državni tajnik Milas predstavio je rad i postignuća Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te je zahvalio nazočnim članovima zajednice i čelnicima udruga na dugoj tradiciji u očuvanju hrvatskog identiteta u Zapadnoj Australiji i iskazao spremnost Ureda u podržavanju svih daljnjih nastojanja u tome.

U predstavljanju novih projekata državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas je posebno naznačio važnost smanjivanja administrativnih zapreka u rješavanju statusnih pitanja hrvatskih iseljenika, ali i važnost očuvanja hrvatskog jezika u Australiji.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava se obratio nazočnima s riječima zahvale zbog hrvatskog zajedništva iskazanog u obnovi vodotornja u Vukovaru, u kojem je na poseban način sudjelovala hrvatska dijaspora. Takvo zajedništvo je temelj svakog budućeg hrvatskog prosperiteta, ali i trajni pokazatelj da je Vukovar Grad svih Hrvata, neovisno gdje stanuju.

Milas i Penava borave u dvotjednom posjetu Australiji.


(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!