Medviđa

Srce Bukovice

Thursday, 28.03.2024, 08:17 AM (GMT)

Iseljeništvo

Prva Sveta Pričest u župi Sv.Nikole Tavelića u St. Johns Parku, Sydney Australia

| Sunday, 24.09.2017, 08:47 AM |   (3891 views)



Prva Sveta Pričest u župi Sv.Nikole Tavelića u St. Johns Parku, Sydney Australia

U Nedjelju 24.Rujan 2017 (Sydney) sv. misom u 10,30 sati, koju je predvodio Fra Petar Horvat proslavili su župljani hrvatske župe sv. Nikole Tavelića u Sydney Prvu Svetu Pričest
Isus vas zove: „Ostanite u mojoj ljubavi" - rekao je u svojoj propovijedi fra Petar Horvat i pozvao prvopričesnike da nastoje taj dar svakodnevno živjeti i da blagovanje tijela Kristova bude trajna praksa u njihovu budućem životu...i dodaje : Današnja diploma neće biti vrijedna ako ne ostanete da prakticirate živjeti u vjeri,budite vjerni Bogu i redovito uživajte u svakoj euharistiji .

Ove godine župa je imala 21 prvopričesnika slavljenika iz Western Sydney i okolice među njima i naše gore list Roko Zrilić dijete bukovačkih korijena iz Bruške oca Marija i majke Škabrnjanke Lidije.

Slavlje je proteklo svečano i u lijepom ozračju. Na početku mise prvopričesnici su ispred oltara izrazili svoje oduševljenje što su dočekali ovaj posebni dan.

Na dječjim licima mogao se vidjeti osmjeh i sreća zbog dana za koji su se pripremali tijekom čitave godine. Time su naučili što predstavlja jedan od sedam svetih sakramenta koji je važan za život svakog kršćanina.
Fra Petar Horvat se obratio nazočnim i zahvalio prvopričesnicima, njihovim roditeljima i svima koji su uzeli učešće u pripremi ovog značajnog svetog sakramenta.

Poslije pričesti, prvopričesnici su izrazili svoju zahvalnost svome prijatelju Isusu, svojim roditeljima, župniku i svima drugima koji su im pomogli do dođu do ovog koraka.

Nakon mise, uslijedilo je zajedničko fotografiranje, te čestitke prvopričesnicima od roditelja ,članova obitelji te ostalih nazočnih prijatelja i gostiju.

Naš mali Roko Zrilić s velikim osmjehom u nastavku je svoju prvu pričest proslavio svečanim ručkom u talijanskom restoranu Il Piatto u nazočnosti brata Luke roditelja uže rodbine kumova i prijatelja.

Pa neka ti je sa srećom dragi naš Roko...





(Ocijeni: 2 . Average: 4.5/5)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!