Medviđa

Srce Bukovice

Thursday, 25.04.2024, 06:10 AM (GMT)

Bukovica » Kruševo

U 87-oj godini baki Maši Josić su društvene mreže najveća razonoda

| Tuesday, 19.09.2017, 08:44 AM |   (1568 views)



A, svašta ti ode ima srićo moja. I lipog i ružnog, a mene jadnu ovako staru, dušo moja, virovala ili ne, najviše poj'de politika, uzdahne teta Maša onako iz dubine duše

Zaseok Josići u Kruševu, a u njemu baba Maša upravo gleda nove objave na Facebooku... nekima je teta, nekima baba, a mnogima mama i prababa. Pitamo tetu Mašu što ima novog u zemlji i svijetu.

- A, svašta ti ode ima srićo moja. I lipog i ružnog, a mene jadnu ovako staru, dušo moja, virovala ili ne, najviše poj'de politika, uzdahne teta Maša onako iz dubine duše.

- A što politika, pa tvoji su na vlasti, teta?!

- Aaaa, jesu tobož' Bože…bolje da mučin, sa'š ti to u novine metniti….

- Ma neću, ne smimo navijati ni za koju stranku u Zadarskom listu. Nama su svi isti, teta.

- Meni, bome, srićo nisu! Ali ni ovi nisu Bog zna što…ali naši su pa mi nikako lakše. Nek' je HDZ pa neka iđe sve kako iđe. A ne iđe, dušo moja onako kako smo mislili. Znaš, sitin se koliko smo patili i čekali svoju državu. Ka dite san sanjala da ću moći izvaditi hrvatsku zastavu i reći da je ovo Hrvatska. I dočekala san vala dragom Bogu. Dočekala san slobodnu Hrvatsku koju nisu ni moj ćaća, ni moj brat Šime… ni puno njih. E, dušo… tužna san ti za puno njih kojih više nema, ali i sritna jer znan da bi oni bili sritni da znaju da imamo Hrvatsku. Fala Bogu i našem Franji, priča teta Maša, a u tom trenutku zazvoni joj je mobitel. Zovu prijatelji, rođaci, dica, unuci… Cijeli dan teta Maša je na telefonu. Zove rodbinu, znance i bivše župnike, fra Ivana, fra Franu... Ne prođe dan, a da ih nije čula. Oni su joj, kaže, duhovna okrjepa. Jer, život ovu staricu nije mazio... Živjela je u siromaštvu, bijedi, tuzi, bolesti... i uvijek se dizala. Nije se dala životu, prkosi mu i dan danas, na pragu devetog desetljeća života.

- Volim ovaj život, kakav je da je. A ni umriti se ne bojin. Ima puno mojih gori i jedva ih čekan viditi..., govori teta dok joj suze teku niz naborano lice.

- Eh, dušo moja, puno toga je tvoja teta prošla, ali fala Bogu, tako je moralo biti. Neka je nama naše Hrvatske i moje dice i svih vas. Teta vas sve voli i moli za vas...završava teta i preuzima novi poziv... kći Vinka iz Zagreba zove i pita kad će se trgati grožđe...



(Ocijeni: 1)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!