Medviđa

Srce Bukovice

Friday, 29.03.2024, 02:37 PM (GMT)

Hrvatska

ZABRINUTA Grabar Kitarović: Ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika

| Tuesday, 10.10.2017, 05:21 AM |   (1768 views)


O kaznenoj odgovornosti odlučivat će nadležne institucije koje pozivam da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe. U ovom trenutku presudno je zadržati proizvodnju u Hrvatskoj, sačuvati vrijednost Agrokorovih tvrtki, među kojima su perjanice hrvatske prehrambene industrije...

Autor-Hina

Predsjednica republike Kolinda Grabar Kitarović izrazila je u utorak zabrinutost rezultatima revidiranog financijskog izvješća Agrokora koje je pokazalo da je stanje tvrtke daleko lošije nego se pretpostavljalo te je poručila kako će o kaznenoj odgovornosti odlučivati nadležne institucije koje je pozvala “da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe”, dok od Vlade očekuje da zaštiti hrvatske gospodarske interese pri čemu ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika.

Pomno prateći sve događaje vezane uz rješavanje problema Agrokora d.d. i grupe Agrokor, izražavam zabrinutost povodom objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora d.d. i grupe Agrokor, kojeg je provela revizorska kuća Price Waterhouse Coopers, a predstavio izvanredni povjerenik gospodin Ante Ramljak. Objavljena revizija bilanci koncerna Agrokor pokazala je da je stanje tvrtke daleko lošije nego se pretpostavljalo. Izvješće pokazuje da je uprava Agrokora prikrivala pravu sliku stanja, stoji u priopćenju predsjednice republike.

O kaznenoj odgovornosti odlučivat će nadležne institucije koje pozivam da ulože maksimalan napor kako bi se osnažilo povjerenje u hrvatsko pravosuđe. U ovom trenutku presudno je zadržati proizvodnju u Hrvatskoj, sačuvati vrijednost Agrokorovih tvrtki, među kojima su perjanice hrvatske prehrambene industrije. Samo kvalitetnim upravljanjem možemo spasiti tisuće radnih mjesta i egzistenciju njihovih obitelji, poručila je.

Od Vlade Republike Hrvatske očekuje da zaštiti hrvatske gospodarske interese, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, pri čemu ni kuna Agrokorovih dugova ne smije pasti na leđa poreznih obveznika. “Ovu krizu moramo iskoristiti kako bismo napokon završili proces tranzicije te Hrvatsku izdigli s dna ljestvica pozitivnih gospodarskih pokazatelja Europske unije. Moramo iskoristiti naše potencijale, povećati međunarodnu konkurentnost i svim našim državljanima osigurati bolji životni standard”, poručila je.

G.S.



(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!