Medviđa

Srce Bukovice

Tuesday, 19.03.2024, 04:03 AM (GMT)

Gradovi » Županija

VOJSKA POMAŽE NAKON POPLAVA Protupoplavni vod Oružanih snaga postavlja konstrukciju mosta u Ninu

| Wednesday, 13.09.2017, 05:56 AM |   (1279 views)


Pripadnici Protupoplavnog voda Oružanih snaga u srijedu poslijepodne postavljaju konstrukcije Donjeg kamenog mosta u Ninu i pomažu u uređenju lokalnih cesta razorenih bujicama tijekom nevremena u ponedjeljak, te u čišćenju bazena glavnog pročiščivača otpadnih voda „Centar“ Zadar, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pripadnici Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga, njih 25, s dva inženjerijska stroja i dva kamiona-labudice angažirani su danas u poslijepodnevnim satima, na  postavljanju konstrukcije Donjeg kamenog mosta u Ninu.

Također, na poplavljenom području Zadra i Zadarske županije angažirano je 58 pripadnika Protupoplavnog voda kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava i to na uređenju lokalnih cesta s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima u Sukošanu i Poličniku te na ispumpavanju vode i čišćenju bazena glavnog pročiščivača otpadnih voda „Centar“ Zadar s četiri motorne pumpe za vodu.

U pripravnosti se u matičnim postrojbama nalazi 369 pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.



(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!