Medviđa

Srce Bukovice

Thursday, 25.04.2024, 12:01 PM (GMT)

Gradovi

Divovski prisnac spravljen od 16 kilograma sira

U noći sa subote na nedjelju Benkovac je šestu godinu za redom bio centar za prezentaciju prisnaca, autohtone delicija Bukovice i Ravnih kotara koja se stoljećima sprema na ovim prostorima. Organizatori su Grad Benkovac i gradska Turistička zajednica.

Zaratino i Dalmatino na Bukovačkoj večeri u Obrovcu

Bukovačka večer u Obrovcu održat će se sutra, u petak 14. srpanja s početkom u 21 sat, a sve okupljene zabavaljati će ansambl Dalmatino i bend Zaratino. U sklopu manifestacije dodijelit će se nagrade najboljim učenicima, a organizatori Bukovačke večeri su Grad i Turistička zajednica Obrovca.

Preminuo don Čedomil Šupraha

Don Čedomil Šupraha, svećenik Zadarske nadbiskupije, kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije, dugogodišnji ravnatelj zadarskog caritasa koji je i postavio njegovu organizacijsku strukturu (1991.-2004.), preminuo je nakon teške bolesti u subotu 27. kolovoza u Općoj bolnici Zadar.

Kako očuvati autohtoni dalmatinski luk?

S ciljem očuvanja autohtone sorte češnjaka ili po dalmatinski luka od nestanka u Zadarskoj županiji u subotu je na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu održan treći po redu "Festival češnjaka".

VRANA - Borbe uz Maškovića han i u noćnoj pomorskoj bitki

Udruga Vitezova vranskih u suradnji sa Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane organizira desetu godinu zaredom veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom " DANI VITEZOVA VRANSKIH" koji će se održati ,19.i 20. kolovoza u Vrani te 21. kolovoza u Pakoštanima.




Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!