Medviđa

Srce Bukovice

Friday, 29.03.2024, 04:37 AM (GMT)

Hrvatska

SRITAN TI ROĐENDAN GENERALE ANTE GOTOVINA!

| Thursday, 12.10.2017, 08:51 AM |   (2575 views)


SRITAN TI ROĐENDAN GENERALE-ANTE GOTOVINA


Na današnji dan 12. listopada 1955. rođen je hrvatski general Ante Gotovina.

– „Sritan ti rođendan, generale!“.

Još tijekom priprema za ovu veličanstvenu bakljadu koju smo priredili na ideju našeg tada glavnog urednika i osnivača Braniteljskog portala g. Mladena Miloševića,12. listopada. 2012 godine,usred Knina podno “Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95”- mnogi su nas političari, policija i velik broj građana Grada Knina tada gledali sa podsmijehom ili kako se to narodski kaže, ispod oka. Omalovažavali su nas čak i predstavnici nekih Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, podmetali nam noge, kako se to kaže. Neki su vrli predsjednici braniteljskih udruga micali vaše plakatne slike iz svojih udruga , uz nama nejasne izgovore, ali ekipa Braniteljskog portala na čelu sa g. Miloševićem, nikada se nije pokolebala pred provokatorima od kojih su neki bili čak i visoki hrvatski dužnosnici, koji su nazivali Miloševića i govorili mu da se ne trebamo javno izlagati i sve to raditi jer je to, kako su govorili , jako opasno. Nismo se osvrtali na njih. Znali smo što radimo. Znali smo i bili smo sigurni da ste svi Vi nevini zatočeni u Haškom kazamatu.

Uvjerili smo se mi i te kako, koliko je sve to bilo opasno i proživljavali razna podmetanja i provokacije ali niti jednog trenutka, vođeni tadašnjim urednikom i inicijatorom veličanstvenih akcija za Vas generale, nismo se ni u jednom trenutku pokolebali. Nije se tad pokolebalo niti vodstvo HSK-a, tada predvođemo Mijom Marićem, Danijelom Lučićem i Petrom Ćosićem sa kojima smo u Den Haagu na glavnom trgu Plein pokazali “crveni karton Haškom tribunalu” gdje se okupilo oko osam tisuća Hrvata, a g. Milošević, zajedno sa HSK je odabrao goste koji su tada došli iz Hrvatske i govorili na trgu. Taj smo događaj kao Braniteljski portal prenosili u živo. Istodobno je g. Milošević na kninskoj tvrđavi okupio nekoliko stotina, većinom mladih domoljuba koji su zajedno i u isto vrijeme pokazali crveni karton haaškom tribunalu na vhu kninske tvrđave. Kakve li simbolike generale!


U svakom slučaju generale Gotovina, mi smo svijetu, koji je ovu i još nekoliko bakljada i koncerata održanih u vašu čast prenio u svojim medijima, pokazali da niste sami, da ima netko tko potiče druge da se ne zaborave sve vaše muke kroz koje ste prolazili zahvaljujući upravo onima koji su vas jako željeli- „Locirati, identificirati, uhititi i transferirati“.

Ne bi bilo korektno da se ne prisjetimo da su se angažirali i još neki ali vrlo rijetki aktivisti koji se nisu plašili. Bilo ih je Generale, ali vrlo mali broj. Moramo Vam još napomenuti i to da je jedan ravnatelj zagrebačke škole samo zbog toga što je u hodniku postavio vaš plakat i plakat generala Markača, izbačen iz škole kao “pas na ulicu” i još se do danas nije oporavio. Neke su Vaše suborce i odane prijatelje generale godinama progonili zbog izmišljenih i nepostojećih  tzv. „topničkih dnevnika“. Prošli su stravične torture.

Na poslijetku generale Ante Gotovina; Jako nas veseli što ste evo već petu godinu u svojoj Hrvatskoj Domovini, sa svojom obitelji i sa velikim brojem Vaših suboraca i hrvatskih branitelja općenito. S toga vam želimo da i ovaj vaš rođendan provedete u miru s Vašom obitelji i prijateljima uz Božji blagoslov.

Braniteljski portal




(Ocijeni: 1)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!