Medviđa

Srce Bukovice

Friday, 29.03.2024, 09:44 AM (GMT)

Gradovi » Benkovac

Divovski prisnac spravljen od 16 kilograma sira

| Tuesday, 01.08.2017, 03:04 PM |   (1499 views)




U noći sa subote na nedjelju Benkovac je šestu godinu za redom bio centar za prezentaciju prisnaca, autohtone delicija Bukovice i Ravnih kotara koja se stoljećima sprema na ovim prostorima. Organizatori su Grad Benkovac i gradska Turistička zajednica.

Na 6. Gastrofestivalu u centru grada na vratima Bukovice i Ravnih kotara sve je bilo u znaku prisnaca. Osim 10-ak ekipa koje su pripremale ovu slasnu deliciju KUD Branimir je spremio divovski prisnac, dok su članice Zajednice žena Katarina Zrinska pripremile i prodale čak pet prisnaca u humanitarne svrhe.

Ekipu humanitarki predvodila je Nevenka Marinović, predsjednica županijske Zajednice žena, te Ksenija Čirjak i Melanija Ražov Radas, predsjednice benkovačke i biogradske udruge.

- Prikupljeni novac od prodaje prisnaca bit će doniran jednom potrebitom učeniku kako bi pomogli roditeljima da njihovo dijete poput druge djece krene početkom rujna u novu školsku godinu, kazala je Marinović.

KUD Branimir ponosno pokazuje svoj prisnac ispod divovske peke promjera dva metra kojeg su u drevnom Benkovcu nadomak antičke Asserije prije tri ljeta pripremali za Guinnessovu knjigu rekorda. Za divovski prisnac bilo je potrebno 16 kilograma sira, 11 kilograma surutke, stotinjak jaja, osam kilograma brašna, soli, vode.


Piše Zadarski List


(Ocijeni: 0)


Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!