Medviđa

Srce Bukovice

Saturday, 20.04.2024, 09:25 AM (GMT)

Preminuo don Čedomil Šupraha

Don Čedomil Šupraha, svećenik Zadarske nadbiskupije, kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije, dugogodišnji ravnatelj zadarskog caritasa koji je i postavio njegovu organizacijsku strukturu (1991.-2004.), preminuo je nakon teške bolesti u subotu 27. kolovoza u Općoj bolnici Zadar.

U Medviđi proslavljen blagdan svetog Ivana

U Medviđi je u ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. godine pučkim veseljem i euharistijskim slavljem svečano proslavljen blagdan Sv. Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika Medviđe.

Maši Mitrović umalo pobjegla nagrada za prisnac

Maša Mitrović i ove godine je pobjednica Prisnac festa koji se u subotu, po sedmi put održao u Zelengradu. Ocjenjivački sud u sastavu Radoslav Bobanović, Dinko Mitrović, Željko Zrilić i predsjednik Marijan Vrkić ove su godine pred sobom imali sedam izložbenih primjeraka koji su, netom nakon njihova ocjenjivanja, nestali u zalogajima gostiju ispred nekadašnje škole u Zelengradu.

Kako očuvati autohtoni dalmatinski luk?

S ciljem očuvanja autohtone sorte češnjaka ili po dalmatinski luka od nestanka u Zadarskoj županiji u subotu je na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu održan treći po redu "Festival češnjaka".

VRANA - Borbe uz Maškovića han i u noćnoj pomorskoj bitki

Udruga Vitezova vranskih u suradnji sa Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane organizira desetu godinu zaredom veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom " DANI VITEZOVA VRANSKIH" koji će se održati ,19.i 20. kolovoza u Vrani te 21. kolovoza u Pakoštanima.

Tko je sve pobjegao od Knina. A nije smio...

Naoko prizemna pitalica: Ima li sličnosti između Milanovića i Vučića?
Kao prvo, ni jedan od njih dvojice jučer nije bio u Kninu. I jedan i drugi, istina iz ponešto drukčijih motiva, žele ukinuti, poništiti, izbrisati proslavu najvažnije pobjede hrvatskog naroda.




Galerija

Rijeka Krupa
Tisuće Zadrana došlo pozdraviti omiljenog sveca Leopolda Mandića
Kiša i vodena bujica unakazile Gaženicu!